Tuesday, June 30

♥ down, down baby

Begin with, my coughh flu is very bad this 2 night and can't sleep. Ok so i've had this stupid awful darn cough, and its become worst at night. Adoyai. Letih membatuk. Tisk tisk. Help what should I do to get rid of it. Because i've had it fer a few days now. Hasnt been this worse thou! Herm, remind u ini bukan lah disebabkan virus (influenza A H1N1) tau. tapi, sebab takmau mkn ubat. Teheee. Not that i'm asking fer my own. Not, and while a lil better now, I still havva hard time with this misery replaced by having fun dengan Ichi kuchi-kuchi ku ini :) So, siang bila jaga budak gumuks ni, sihat je tau. Bila malam si budak gumuks ni sudah tido, i'm beckin beccy. Uhuk uhuk. Batuk sahaja. What a day :(

Heh, pour out lah that bubbly. Merungut je aku ni kann. So, lets play with Iman Al-Farissi!!
Ay ay ayy ayye cramba!!!

Oh well this is fun lahh. Timang tinggi-tinggi. Weee. Budak ni lagi tinggi timangan nya lagi tekekek-kekek la gelak dia. Tapi, disebabkan budak ni gumuks, tak larat makcik aih nak timang lama2. Patah tangan mama lala lahh. Alahai si debab. Sampai jiran rumah sebelah pun start to compared with her 1y.o daughter. "Iman ni dah sama besar da dgn anak cik ana, si yana ni, hehe" Hamboi makcik, biasa lah iman ni tgkla camane aunty2 dia jaga. Bila iman nangis skit je, sumea aunty2 dia berlari buatkan susu. Mana la tak sihat budak ni kan. Hah. perasaan :)


Dah penat main, time fer bath then. Ditemani dengan 20 ekor kucing peminat setia melihat aksi iman berbogel di belakang rumah. kahkah. Cool la imann. Nyiao nyiao..iman shame shame lahh :)

Look! So, iman now make himself have time fer books. Main, main jugak kann. Buku still kene baca en.Well, ini lah keluarga En.Rahman. Memang memupukkan semangat membaca di kalangan anak-anak termasuklah cucu nya ini. It wouldnt be so surprise en, sebab rumah kami sememangnya dah macam library. Yg sgt penuh dengan buku2 an. So, i will embrace and make him good and excellent as he grows and matures. Lets make it go slower from now en? biar dah besar nanti SPM iman 25A1. Wahh bahagia nya aku!

Fer now, i spent most of the day in a bit of a funk and kept watching at iman untill this sem break end. Halaa. Dah nak start new sem blk! Hell, I did not to be too ready. The older i get time seems to just rush past me. huhu :( I will lost valuabe day by being at home maybe a month. Mesti rindu iman kan. Then, balik rumah tiba-tiba dah besar je dia. Ntah2 dah tak ingat dah aunty dia ni. Lorh, i'm the one who always dwell on these kind of thing from afar. Takpelah, tunggu ada kids sendiri nanti lah ye. Aceceh. Bila la pulak tu kan ye. Euw. Cam geli je. Reason: TAK BERSEDIA! kahkah bongok.



And finally, time fer late night snacks. Cenyum skit yunk! okay Byebye. Iman sudah pun nak tidur. ZZzzz



*toodles



2 comments:

NASRUL NASH said...

mesti dier ingat aunty dier nnt.. :)

BABY said...

ye er?besh nyeeee